Акрилна боя за дърво

акрилна боя

С каква боя се рисува върху дърво, пдч, мебели, врати, дървени плоскости и други повърхности?

Боята, с които се рисува върху декоративни предмети от дърво, трябва да е неразтворима след изсъхване. Такава е именно нашата акрилна боя - Маестро Пан декор акрил. Тя е на на водна основа. нанася се лесно, плътна и покривна е, с ярки красиви цветове. След като изсъхне, не може да бъде измита. Ако я пипате с мокри ръце, няма да се размаже и няма да ви изцапа. Седмица след изсъхване тя става още по-здрава и трудна за надраскване. Декорираните от вас предмети от дърво или друг материал могат да се почистват с влажна кърпа и търпят кратко измиване с хладка вода, без да се накисват.

Какво предлагаме ние?

Боята на водна основа декор акрил гланц и декор акрил металик на Маестро Пан е в бурканчета от 50 мл, имаме 12 цвята златни и сребърни в буркан и от 200 мл. Отличава се от другите марки акрилни бои с изключителна гладкост, твърдост и лъскавина.

Ще избледнеят ли боите на слънце?

Подбрали сме най-светлоустойчиви пигменти в нашите бои. Всеки, който купи от тях, може да е сигурен, че цветът ще е непроменен над 100 години.

Необходима ли е изолация на основата преди рисуване?

Нашата акрилна боя декор акрил за дърво ще се захване здраво върху дървени повърхности, дори да не е положен грунд. Естественото, необработено дърво бързо ще " изсмуче" и " изсуши" боята. Дървени предмети от мдф, фазер, пдч, имат по- лъскава основа, заради вложените в тях лепила. Те не са толкова попивни, колкото натуралното дърво.

Гесо грунд- за изолиране на дърво

Ако ще рисувате изображение с акрилните бои декор акрил на водна основа, а не просто искате да ги използвате за боядисване, препоръчваме преди това да нанесете два слоя грунд- гесо. Гесото изолира и прави бяла, еднородно попиваща повърхност, над която рисуването с боя е без затруднения и много приятно.

Подготовка на основата- грундиране.

След като се уверите, че повърхността е без прашинки и мазни петна, нанесете един-два слоя грунд. Имате бяла основа, подходяща за нанасяне пастьозна, а може и разредена боя за дърво.

Разреждане на боята за рисуване и боядисване на дърво.

По време на работа с боите, могат да се разреждат с вода, а още по- добре, с акрилен лак. Използвайте акрилния лак за разреждане на боите за дърво, за да запазите лъскавината им и да не намалите лепилните им свойства.

Акрилни бои-декор акрил - бои за боядисване на всякакви повърхности

В серията декор акрил сме подбрали непрозрачни, плътни, покривни пигменти, това е боя, с която лесно ще декорирате дървената повърхност. Лесна е за нанасяне, смесва се помежду си и с други акрилни бои, създавайки много нови цветове и нюанси.

Характеристика на боята.

Декор акрил е акрилна боя на водна основа с лъскав ефект, не е релефна и пастьозна, а ляга на повърхността, за постигане на равномерни, гладки изображения. Лесно се прави корекция над долния слой нанесен цвят и изображенията са ярки и греещи. Подходяща е за боядисване на метал, на стъклени, дървени, порцеланови повърхности, мебели, врати, всякакви декоративни предмети.

Заблестете!

Златните и сребърни цветове от серията декор акрил металик са много ефектни и любими на художниците. Златна акрилна боя на водна основа в нюанс на старо злато, класическо злато светло и тъмно, ренесансово злато, медна, бронзова, сребърна боя- от предлаганите от нас 12 цвята, всеки може да намери този, който му е необходим. Като цена е много по- изгодна от позлатяването със златни листчета.

акрилна боя върху дърво

Постигане на прозрачен цветен тон.

Ако искате да запазите видима шарката на естественото дърво, работете със силно разредени с акрилен лак бои. При този начин на работа, цветовете стават по-прозрачни. В този случай не грундирайте основата с бяло гесо. С мека четка нанесете от акрилния лак за основа, защото той е прозрачен и няма да скрие шарките.

Разредена с акрилен лак, декор акрил-акрилна боя за дърво, лесно и бързо покриват големи площи. Контролирайки степента на разреждане с лак, бихте могли да ги използвате и с техники за разливане, като акрилни бои за разливане.

Какво представлява техниката с акрилна боя за разливане?

Това е техника, при която се работи на гладка, водоравно поставена основа. Различна по цвят подготвена боя се излива една до друга или една върху друга и с накланяне на основата, с връх на четка, чрез издухване със сешоар, да се постигат специфични по своя ефект, красиви " непипани с ръка" изображения.

Други идеи и ефекти , направете ги сами на ниска цена

С шпакли, гумени четки или други подходящи инструменти, нанасяйте структурни пасти или гелове върху дървото.

Още една идея за ефект- с по-груб валяк нанесете структурен гел гланц или структурна паста и оформете интересна релефна основа. Боядисайте я в черен цвят и рисувайте със светли цветове боя.

Лакиране.

След като изображението е готово, лакирайте го. Дайте около ден "почивка" на боята. Нека изсъхне добре, особено, ако сте наслоявали на места.

Лакирането е с цел защита на боята, постигане на равномерна" лъскавина" или пък " матовост"- в зависимост от това, какъв лак ще изберете. Сега може да избирате от тези варианти:

  • Акрилен лак-супер гланц
  • Акрилен лак гланц
  • Акрилен лак сатен
  • Акрилен лак полумат
  • Акрилен лак мат
cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram