Четки за рисуване

Цена

Обли четки
Обли четки за рисуване- синтетика

1,00 лв.3,80 лв.

виж още
Плоски четки
Плоски четки за рисуване- синтетика

1,00 лв.3,80 лв.

виж още

Четките за рисуване са инструменти, които помагат да изразите себе си върху платното или избрания материал. Разнообразието на нашите четки е огромно и някои от тях са по-подходящи за използване с един или с друг вид бои. Формата им също може да е различна - обли, кръгли, тънки, направени от естествен или пък от синтетични влакна. По-долу решихме да помогнем на всеки, който е решил да сравни различните видове четки. Ще ви разкажем за всеки по-популярен тип четка, както и за рисуване с какъв материал е подходяща, спрямо типа ѝ.

Всички четки за рисуване се състоят от дръжка, глава и накрайник (ферула), който ги обединява. Главата на една четка всъщност представлява всички косъмчета, като там където те са най-много се нарича - коремче. Това е мястото, където голяма част от боята се задържа, дори и да е разредена с малко вода или друга добавка. Върхът на всяка четка е много важен, защото с него се рисуват линиите и всички кръгли форми. Ако той е по-тънък, линиите са по-деликатни, ако обаче е по-широк, тогава и линиите са удебелени. Във всеки комплект, ще откриете четки с разнообразни върхове, включително и кръгли и остри. Продажната цена на една четка рядко зависи от вида на върха.

Различните четки имат различен по вид косъмчета, някои са от естествени материали като камила, вол, кон, докато други са от синтетични като пластмаса, найлон или полиестер. Различните четки за рисуване се предлагат и на различна цена и са подходящи за рисуване с различни бои. Например някои четки са за акварел, други за маслени бои, акрил и тн. Всяка четка си има нейните особености и нейната продажна цена се формира спрямо тях.

Накрайникът е онази част при, така обичаните от всички, четки за рисуване, която задържа косъмчетата на едно място. Колкото по-здрав е накрайникът, толкова по-дълго време ще можете да използвате една четка за рисуване. Дръжката е частта от една четка, която се намира в ръката ви. Тя трябва да е удобна и да ви позволява пълен контрол. Дръжка може да бъде изработена от дърво, пластмаса или метал. Също така е възможно да бъде боядисана или полирана. Ако тя е боядисана и полирана, това не се отразява на качеството на дадената четка.

Дължината на дръжката на всяка четка играе жизненоважна роля при поведението ѝ по време на рисуване. Ако използвате четката с дървена дръжка, трябва да проверите полирането на дървената дръжка, за да избегнете контакта й с течности твърде дълго, за да предотвратите нейното подуване, изкривяване или напукване. В днешно време пластмасовите дръжки се използват повече и се предлагат на по-добра цена.

Когато говорим за четки за рисуване, формата и размерът на четката, които ще срещнете са многообразни. Кръглата четка за рисуване е най-древната и традиционна форма на четка. Острият ѝ връх позволява на художника да рисува тънки и фини линии с различни видове бои. Във всеки комплект четки за рисуване ще откриете кръгла четка.

Освен това ще откриете и контурна четка за маркиране с много дълъг косъм, създадена, за да очертава контури, задържайки необходимото количество боя и вода. Също ще попаднете и на четка за рисуване под ъгъл, чиито косъмчета са асиметрично подредени, както и такава, притежаващи косъмчета под формата на ветрило. Всички те насочват избраната боя към платното по специфичен начин. Разбира се има разлика в това какво количество боя и вода задържат и как се стичат точно надолу. Някои бои могат да се разредят с вода, докато при други, ако добавите вода, ще им нарушите качество. За тях, вместо вода е необходимо да добавите специфични масла. Можете да разгледате нашите масла в отделна категория, която ще откриете горе в менюто.

Някои четки и инструменти са предназначени за често мокрене с вода, но за други това не е типично. Винаги проверявайте преди да закупите, за да не се наложи след това да си избирате различна четка. Например, да сте се снабдили с четка за акрил, а да ви е била необходима такава за акварел и използването ѝ с различна боя да я амортизира по-бързо. По този начин вашата четка за акварел ще трябва да бъде оставена настрани и да бъде заменена с четка за акрил, ако искате да получите добри резултати, когато рисувате.

Разнообразието и броя на нашите продукти със сигурност ще ви впечатли, така че разгледайте страница по страница нашите предложения за четки и платна и се спрете на онези, които най-много ви допадат като характеристики и цена. Някои четки за акварел, акрил или маслена боя са добавени в комплект, за лесно пазаруване. Написаната цена е за дадения комплект, а не за всяка четка поотделно. Решихме че е добра идея да предлагаме комплект, за да помогнем на онези от вас, които не знаят какви точно видове четки ще са им необходими по време на творенето им.

Четки за акрилни бои

Рисуването с акрилни бои предполага постоянно мокрене на четката с вода. Поради тази причина е необходим комплект синтетични четки, защото материалът издържа на постоянна влага и често почистване. Четките за акрилни бои често са направени от синтетични материали. Тези материали включват таклон, найлон и полиестер. Много популярни са и синтетичните четки от самур, които задържат голямо количество боя. Синтетиката може да издържа на постоянното миене и мокрене.

Ако пък за рисуване е необходима груба четка за акрил, която да придаде различна текстура, тогава може да се използва и четка от естествен косъм от дива свиня. Тя обаче не е подходяща за цялостно рисуване с акрилни бои. Дължината на дръжката не определя, дали една четка е подходяща за рисуване с акрил или не. Това е по-скоро предпочитание на рисуващия. Също така и продажната цена не е определяща. Можете да откриете разнообразие от цени на четки, спрямо комбинация от техни качества.

Четки за маслени бои

Маслената живопис е върхът на художественото изразяване. От Моне до Ван Гог, някои от най-известните художници в света, са използвали маслени бои, за да създават своите шедьоври. Един от най-важните инструменти за маслена живопис е четката. С добрите четки за маслена боя ще забележите разлика във вашата картина, независимо дали създавате жив пейзаж или рисувате върху комплект порцеланови чинии.

Качествените четки за маслени бои задържат боята, плъзгат се по платното плавно и създават зашеметяващи картини, не оставяйки ивици и следи. Но освен това те могат да повлияят на стила ви на рисуване, способността ви да създавате линии и форми и дори нивото на комфорт и броя на създадените рисунки. Маслените бои са плътни бои. От четката се изисква, при движението ѝ да може да придвижва боята срещу захващането на влакната в тъканта, да може да създава обли, кръгли и фини линии, където е необходимо.

Когато е необходимо да се постигне високо ниво на прецизност, най-добре е да се използват тънки или кръгли четки с мек естествен или синтетичен косъм. Ако се добави ленено масло, това ще позволи на четката да се движи по-гладко.

Комплект четки

Когато купувате комплект четки, уверете се, че косъмчетата са изработени от висококачествени материали и възвръщат правата си форма, когато натискът върху тях се премахне. Броя на четките намиращи се в един комплект може да бъде различен. Няма определено правило, но най-често за пълен комплект се считат 10 четки. Комплект обаче може да бъде и с 3 и с по-малко четки за рисуване. Малкото на брой обикновено се използват от тепърва започващи да рисуват хора или такива, които си допълват вече наличен комплект. Възможно е да си набавите и единични бройки, спрямо това, което ви липсва.

При нас ще откриете високо качество четки за рисуване и за маслени и за акварелни бои. Няма да се наложи да се притеснявате, че нямате избор или че няма да успеете да възпроизведете вашето творение, точно както си го представяте. Всички наши четки за рисуване са на добра цена, която ще ви позволи да се снабдите с качествени инструменти за рисуване.

Четки от естествен и от синтетичен косъм

Синтетичните четки за рисуване никак не са рядко срещани днес. В миналото, за да се изработи една четка от естествени материали е отнемало твърде много време и са се продавали на висока цена. Това е отворило необходимостта от четка, която е по-лесна за изработка. Малко по малко синтетиката е постигнала забележителни резултати и днес можем да се радваме на четки за рисуване с изкуствени косми, които се справят по-добре от естествените. Разбира се и се предлагат на по-ниска цена, което ги прави лесно достъпни за всички - и професионалисти и учещи се.

В някои случаи синтетичните четки за рисуване с боя са очевидни, пластмасовите нишки са ярко бели. В други обаче космите им са боядисани и дори професионалист може да се заблуди без да ги сравни на живо. Синтетичните четки с изкуствени влакна могат да бъдат и меки и твърди. Те се връщат лесно към първоначалната си форма след натиск.

Естествените четки за рисуване притежават доста висока цена, която може да бъде недостатък. По-редките материали, от които е възможно да се изработи една четка са косми от язовец, вол, коза, пони и камила. Всяка нишка животинска коса има малки вдлъбнатини (на микроскопично ниво) по дължината на влакното. Те помагат на косата естествено да попива повече боя от синтетичните косми.

По-твърдите четки с косми от свиня обикновено се използват с тежки бои като маслените, защото могат да избутат боята наоколо, без да се "залепят", както правят по-меките. Няма значение каква точно е формата им, дали са кръгли четки, обли или пък тесни.

Най-популярни са тези четки с косми от самур, който е тип невестулка. Ако погледнете един от тези косми под микроскоп, ще видите, че има фина точка в края на всеки косъм. След нея косъма се разширява и после пак става тънък. Поради тази форма на сълза, тези четки са подходящи за рисуване с по-редки бои, където течността има нужда да се задържи някъде като резервоар.

Разгледайте нашите продукти и изберете онзи от тях, който най-добре би ви свършил работа на платното. До всеки наш продукт има описание на материала, от който е изработен, дали е комплект, също и на каква цена се предлага. Нашите четки за рисуване ще ви предложат безкомпромисно качество.

cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram