Грундове, пасти и гелове

Цена

Filters
Опаковка ml
Гесо - универсален грунд

8,40 лв.

виж още
Структурен гел - гланц

7,80 лв.

виж още
Структурен гел - сатен

7,80 лв.

виж още
Структурна паста - бял сатен

8,40 лв.

виж още
Структурна паста - бяла

8,40 лв.

виж още
Лак за порцелан - супер гланц

9,60 лв.

виж още
Емайлиращ медиум за акрилни бои

7,80 лв.

виж още
Поливинилацетатно лепило - С 200

4,80 лв.

виж още
Лепило за декупаж - универсално

7,80 лв.

виж още
Декупажен лак - супер гланц

7,80 лв.

виж още
Салфетен лак

7,80 лв.

виж още

Грундовете се използват, за да се подготви основата по оптимален начин и да се осигури дълъг живот на произведението на изкуството. Изолациите  обикновено са прозрачни и безцветни. Те се нанасят преди грунда за подготовка на силно абсорбиращи платна като например ленено платно, дърво или дъска, лили при рисуване на стенопики, за укрепване на леко песъчливи минерални повърхности като гипс или бетон.

Грундовете могат да бъдат прозрачни или непрозрачни, в бели или естествени цветове, фини или груби, силно или слабо абсорбиращи. Те се използват за модифициране и изравняване на абсорбцията на основата и за придаване на определена текстура, за оптимизиране на адхезията на боята, нанесена впоследствие.

Съвет: Ако искате да постигнете грунд в различен цветови нюанс, той може да бъде индивидуално оцветен с акрилни бои. Ще изсъхне сравнително бързо и ще стане неразтворим във вода или  терпентин като изсъхне. Заради това четките за нанасяне на грунда и валячетата трябва да се почистват със сапун и вода веднага след употреба.

Ако сте се чудили как се нанася основата и грунда, то основата обикновено се нанася на два тънки слоя и чак след това се нанасят два или три тънки слоя от съответния грунд. Най-добре е първият слой грунд да се разреди с малко вода. Важно е обаче всеки слой да е добре изсъхнал, преди нанасянето на следващия. В противен случай може да се развали качеството. Най-добре е да тествате всички материали преди да започнете.

Защо грундът е толкова важен?

Гесо грундът е онова покритие, което физически отделя вашата картина от основата. Помага за уплътняването и защитата на опората, като например предпазва лененото масло от проникване в основата, когато рисувате с маслени бои, и също така осигурява по-добра основна повърхност за следващите слоеве боя.

Гесо грундът може да се разнесе върху най-разнообразни повърхности, включително камък, плат, дърво или фазер. Върху него също така може да се рисува и с акрилни и с маслени бои, както и с декор-лак. Трябва да споменем, че той може да бъде с различен цвят, ако го смесите с желания цвят акрилна боя.

Разликата между обикновения грунд и гесото е това, че той съхне много по-бързо. Освен това гесото е по-близо до полумаслените грундове.

Като цяло съществуват много различни видове грундове, но ако един универсален ви върши работа, нашият съвет е да не го сменяте. Той трябва да бъде гъвкав, защото платното може да се свие или разшири, спрямо различните условия. Интересен факт е, че преди 50 години гесото се е правило от животинско лепило. След това се създава акрилен грунд и гесо на водна основа, акрилното гесо заменя животинските лепила и може да се използва както под акрилни, така и под маслени бои, което е огромно преимущество. Когато се използва под маслена живопис, обаче трябва да се нанася тънко, тъй като е по-гъвкаво от маслото и може да причини евентуално напукване на боята.

Много художници използват акрилно гесо, тъй като осигурява гъвкава, издръжлива и залепваща повърхност за боята. Акрилното гесо е идеален избор за под акрилни бои.

За какво служат геловете и пастите?

Нашите гелове и пасти са акрилна емулсия и служат за направата на декорации. Благодарение на тях, можете да създадете релефен ефект, който да допринесе за стила на вашето произведение. Нашите гелове са два вида - сатен и гланц, като и двата са подходящи за използване и с маслени и с акрилни бои. Структурната ни паста също е бяла и бял сатен и тя може да се използва и с акрилни и с маслени бои. Изсъхването им до голяма степен се определя, от това колко дебел слой е нанесен преди това,  така че можете да планирате картината ви прецизно.

Защо да използвате гелове и пасти за рисуване?

Изкуството е необятно и има стотици начини за декорация. Нашите пасти и гелове са специална формула, която ще ви осигури добро покритие по начин, по който ще ви остави пространство да разгърнете таланта си.

cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram