Темперни бои

Цена

Filters
Опаковка ml
108
Титанвайс

4,20 лв.

виж още
111
Брилянтна жълта

4,20 лв.

виж още
135
Неаполитанска жълта

4,20 лв.

виж още
140
Флешфарбе

4,20 лв.

виж още
142
Неаполитанска оранжева

4,20 лв.

виж още
125
Жълта лимон

4,20 лв.

виж още
116
Перманент жълта

4,20 лв.

виж още
126
Кадмиева жълта

4,20 лв.

виж още
127
Кадмиева жълта тъмна

4,20 лв.

виж още
129
Кадмиев оранж

4,20 лв.

виж още
118
Интензив оранж

4,20 лв.

виж още
185
Цинобър светъл

4,20 лв.

виж още
186
Цинобър тъмен

4,20 лв.

виж още
187
Кадмиева червена

4,20 лв.

виж още
161
Кармин

4,20 лв.

виж още
166
Краплак тъмен

4,20 лв.

виж още
160
Перманент роза

4,20 лв.

виж още
243
Кобалт виолет

4,20 лв.

виж още
242
Брилянт виолет

4,20 лв.

виж още
240
Син виолет

4,20 лв.

виж още
244
Кралска синя

4,20 лв.

виж още
238
Лазурна синя

4,20 лв.

виж още
223
Кобалтова синя

4,20 лв.

виж още
228
Цианблау

4,20 лв.

виж още
235
Ултрамарин светъл

4,20 лв.

виж още
237
Ултрамарин тъмен

4,20 лв.

виж още
233
Фталоцианова синя

4,20 лв.

виж още
232
Индиго

4,20 лв.

виж още
221
Цьолинблау

4,20 лв.

виж още
274
Зелен цинобър

4,20 лв.

виж още
275
Тревна зелена

4,20 лв.

виж още
253
Перманент зелена

4,20 лв.

виж още
263
Оксидна зелена

4,20 лв.

виж още
264
Веронез

4,20 лв.

виж още
120
Жълто зелена

4,20 лв.

виж още
255
Хромоксидна зелена матова

4,20 лв.

виж още
256
Оливно зелена

4,20 лв.

виж още
131
Светла охра

4,20 лв.

виж още
123
Златна охра

4,20 лв.

виж още
202
Тъмна охра

4,20 лв.

виж още
155
Английска червена

4,20 лв.

виж още
209
Сиена печена

4,20 лв.

виж още
210
Умбра натурална

4,20 лв.

виж още
211
Умбра печена

4,20 лв.

виж още
279
Топло сиво

4,20 лв.

виж още
280
Студено сиво

4,20 лв.

виж още
281
Неутрално сиво

4,20 лв.

виж още
282
Черно

4,20 лв.

виж още

Темперни бои-предлагат се в бурканчета от 50 мл- 48 цвята.  Успяхме да създадем темперна боя с матов завършек, която минимално да променя цвета си при изсъхване. Така, още по време на работа, докато слоевете са мокри, вие получавате реална представа за цветовете и най- лесно постигате желания от вас колорит.

Преодоляхме и друго отрицателно качество на масовите гваш и темперна боя - при корекции и многослойна живопис, горният слой да се разтваря в долния и дори да го повдига.

Темперните бои са красиви и ярки. Гамата от 48цвята включва покривни и полупокривни пигменти, използвани са 40 монопигмента, подбрани с най- висока степен на светлоустойчивост. По този начин се постига изключителна интензивност и спектралност на цветовете.

Насладете се на предлаганите от нас красиви цветове в серията темперни бои на добра цена! А ако сте нови в използването на темперни бои, прочетете по-долу какво представляват, как се използват и с какво се отличават от останалите бои.

Какво представлява една темперна боя?

Темперната боя е лесна са за ползване, с ниска цена и се предлага в чисти и ярки цветове. Навсякъде може да срещате комплект опаковки с 12 цвята за непрофесионална употреба, за които по-долу ще ви дадем малко повече информация.

Темперната боя Маестро Пан е полуразтворима и позволява прецизни и лесни корекции и ефектна многослойна живопис, при която горният слой не повдига и не разтваря долния.

Върху какво се рисува с темперни бои?

С темперни бои може да рисувате върху картон, платно за рисуване, дърво, метал, стъкло, плат, стена и други материали. Гамата се използва от професионални художници, дизайнери, илюстратори и иконописци.

Грунд за темперни бои

Може да грундирате основата, върху която ще работите, с гесо- универсален грунд. Предварително грундираната повърхност ви осигурява приятна и равномерно попивна основа по време на рисуване. Може да поръчате гесо, ще го изпратим с доставка чрез куриер, по най- бързия начин.

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Акрилните бои са едни от най-старите продукти за рисуване. Дълготрайни материали са, защото съдържат акрилен полимер, винаги ще са гъвкави и след като боята е изсъхнала.

След като сте нанесли акрилна боя и тя е изсъхнала, тя не се променя повече. При рисуване с акрилни бои можете да нанасяте по-дебели слоеве боя, без да се притеснявате от напукване на боята, както е при обикновените темперни бои, които са склонни към напукване твърде лесно, особено когато се нанасят по-дебели слоеве.

Гваш.

Гвашът е боя на водна основа, много сходна по състав с акварела, но с подбрани покривни пигменти и с добавен пълнител във всеки цвят. На ниска цена е. Гвашът е покривен, дава равномерен тон, но изпръхва и изсветлява, понякога драматично

Темперни бои-история

В миналото за свързвател при темперните бои са се използвали жълтъка или белтъка на кокошите яйца, млечен сок от зелени смокини, млечен сок от растението млечка, естествени гуми и смоли и много други продукти, от които зависело тяхното качество.

Темперната боя предхожда маслените бои. Емулсията, която използвали холандските художници, е между съхливи масла и лепила, след изсъхване боите не изсветлявали и досега са отлична запазени, в сравнение с много маслени картини, рисувани години след тях.

Темперни бои- състав и свойства

Разработихме комплекс от синетични смоли, използвани като свързвател и всички 48 цвята в нашата гама са полуразтворими, лесно се разреждат и лесно се изтеглят тънки линии, за детайли и точен рисунък и контур.

Темперните бои лесно се смесват помежду си и с други темперни, акварелни и акрилни бои.

Обикновената темперна боя е общо име за занаятчийските бои на ниска цена. Те са на водна основа и ги използват предимно учениците, онези 12 цвята в комплект, които всички помним от часовете по рисуване. Учениците използват темперна боя в часовете по рисуване, за да се обучават на различните техники, заради това и палитрите им са от 12 цвята, защото, да се добави повече от това не им е необходимо. Основните 12 цвята им дават свободата да рисуват основните неща и да видят нагледно кое как се получава. Тези темперни боички са на много достъпна цена и можете да ги откриете навсякъде.

Яйчената темперна боя е съвсем друг вид боя. Тя е комбинация от художествени пигменти и яйца. Тези бои се използват от професионални художници и е рядкост да ги намерите в магазините. Тяхната цена е осезаемо по- висока.

Всъщност художниците доста често си правят свои собствени темперни бои в бурканчета и ги използват. Когато поизсъхнат, художникът би могъл да добави малко вода.

В случай че някога сте се чудили защо нашите клиенти обичат толкова много високото качество на материалите ни, то причината се крие именно в състава на нашите бои. Всички цени, на които предлагаме нашите бурканчета са съобразени с пазарните. Ние нямаме ограничения в купуваното на определено количество. Можете да закупите комплект с продукти, а може и отделни бои. Без значение какво количество предпочетете, предлаганото качество е безкомпромисно и ще ви ги доставим с бърза доставка за един- две дни.

Техники на рисуване с темперни бои

По-долу ще ви дадем информация за най-популярните техники за рисуване с 12 цвята и с повече. Нека да разгледаме популярни техники за рисуване, които могат да се използват с темперни бои.

Двойно нанасяне

При тази техника може да се добави един, два или повече цвята върху вашата четка, преди да минете с нея по платното.

Друг вариант е да смесите няколко цвята на самата палитра и след това да нанесете комбинирания цвят върху хартията. Двойното нанасяне комбинира двете техники, които описахме по-горе. Благодарение на него са се създали много интересни цветове.

Двойното нанасяне се прави по следния начин: Първо, сложете около три до пет цвята боя върху вашата палитра, винаги е препоръчително да използвате и бяло. След това поставете четката си в един цвят и след това вземете малко количество от друг цвят.

Нанесете сместа от боя върху хартиената повърхност, колкото повече я разнасяте, толкова повече ще се смеси. Можете дори да опитате да нанесете три цвята върху четката, за да видите какъв ефект ще има.

Опитайте се да не използвате твърде много вода с тази техника. Нека избраните цветове бъдат наситени.

Надраскване

Трябва да нанесете два слоя боя върху повърхността, един върху друг. Нанесете първият и оставете около 5 мин. да изсъхне, след това нанесете вторият, задължително с различен цвят.

За да се получат интересни продукти, започнете да драскате със задния край на четката. Ако имате комплект за рисуване, може да използвате и някоя от пръчиците, те също притежават остри краища.

Различните материали ще оставят различна дебелина линии и това ще добави красив ефект. Трябва да работите бързо преди горният слой да е изсъхнал. Важно е долният обаче да е напълно изсъхнал, в противен случай ще стигнете до хартията.

cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram