Платна

Цена

Грундирано ленено платно на ролка за художници
Грундирано ленено платно на ролка за художници

34,00 лв.

виж още
Грундирано ленено платно с клинова подрамка за рисуване
Грундирано ленено платно с клинова подрамка за рисуване

12,50 лв.77,90 лв.

виж още
Клинови подрамки на летви
Клинови подрамки на летви

0,90 лв.2,60 лв.

виж още
Натурално ленено платно на ролка за художници
Натурално ленено платно на ролка за художници

21,00 лв.

виж още

Платна за рисуване

Питали ли сте се как един художник избира типа платно за рисуване върху рамка, върху което иска да рисува? Това е избор, който ще определи качеството на произведението му и неговата дълготрайност. Грундираните платна за рисуване могат да бъдат най-различни видове и размери. Ще ви разкажем малко повече за основите за рисуване, както и по какъв начин да изберете платно за рисуване точно за вас и то на добра цена. Платната могат да бъдат разделени на категории по тегло и материал. Теглото на платното често зависи от текстурата му, но това не е закономерност. Има платна за рисуване от лен, памук, смесени и синтетични материи.

Видове платна за рисуване

Грундирано ленено платно за рисуване

Най-добрите платна за рисуване са грундираните, изработени от лен. Върху тях можете да използвате маслени бои, темперни и акрилни бои. Когато платното е добре грундирано, то задържа боята върху него, без тя да попива до задната му част. Освен това и от грунда и от самото платно зависи, дали боята ще се нанася лесно.

Ленът е известен заради здравината на влакното си. Това на практика означава, че вероятността платното да се разкъса или повреди е изключително малка и творците могат да са спокойни за качеството на тяхната творба. При нас ще откриете грундирани ленени платна в различни размери и на различна цена.

Грундирано памучно платно за рисуване

Върху подрамки за картини за рисуване може да се опъне и памучен плат. Той се обработва по същият начин, както и лененият. На пазара се предлагат и много варианти с готов грундиран памучен плат.

Грунд, гесо

Белите платна за рисуване са грундирани. След няколко слоя изолация на платното, се нанасят два или три слоя бял грунд. Добре е след всяко нанасяне платното да се шлайфа. Крайният продукт- професионално платно за рисуване.

Цветни платна за рисуване-

При тях грунда не е бял, а цветен- изработват се черни, кафяви, сиви и други цветове.

Рамки за рисуване с безцветен грунд

При тях има нанесени само няколко слоя изолация на платното, вижда се естественият цвят на плата.

Детайли, на които да обърнете внимание

Подрамките за картини за рисуване с опънато грундирано платно могат да изглеждат по различен начин. Потърсете това платно за рисуване, при което платът е закрепен отзад, а не отстрани.

Клиновата подрамка е по-добър вариант. При нужда може да я разглобите и да навиете платното за рисуване на ролка, за да се изпрати или за да не заема място.

Как да избера правилното платно за моята картина?

Ако планирате да рисувате само за забавление, то най-добре е да изберете евтино платно за рисуване. Изпробвайте различни текстури, за да видите коя ви харесва най-много. Различните платна за рисуване имат различна текстура, което ще обособи различното усещане за творбата ви.

Перфектни за рисуване с маслени бои са ленените грундирани платна. Нанасяйте боята тънко или с шпакла.

Картините с акрилни бои се получават идеално върху платно за акрилни бои с подрамка, което е с ленен плат. Може да комбинирате с маслени бои върху акрилните.

Ако рисувате с акварели, може да искате да нанесете няколко тънки слоя боя гладко върху платното с малко или никакво въздействие от текстурата.

За рисуване с акрил също може да се използва тази техника. При такава ситуация е най-добре да използвате фино ленено платно или качествен памук.

Нашите подрамки с платна

Ръчно изработени, с български плат, смес лен и памук, с клинова подрамка.

Всеки наш продукт, изложен по-долу, е с най-високо качество и на добра цена, така че ако още не сте ги разгледали, не пропускайте нито една страница с предложения.

На всяка категорийна и продуктова страница описахме всичко, което трябва да знаете за нашите продукти за рисуване.

По- финно или по- грубо платно?

В случай че сте се насочили към произведения в по-малък мащаб, може да не искате тежката текстура на платното да пречи на вашата фина детайлна работа с четка. Имайте предвид че платната с по-деликатна текстура се предлагат на по-висока цена, заради това си определете подходящ бюджет.Ако искате да експериментирате с дръзки щрихи с четка, рисуване с палитра или силни текстури, ще ви е необходимо по-тежко платно, но то трябва да бъде добре опънато.

Като цяло всяко платно за рисуване трябва да бъде внимателно опънато и обработено. То може да се разширява и свива до известна степен дори след първоначалното му разтягане.

Разгледайте нашата страница с предложения и се спрете на онова платно, което ще ви помогне да създадете вашия шедьовър, давайки 100% от вас.

cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram