Как да Рисуваме с Боя Върху Стъкло и Метал

дете рисува на стъкло

Обичате ли красиво украсени стъклени предмети- свещници, вази, бутилки, чаши, дори обикновени буркани, красиви малки или по-големи "бижута", които радват очите ни и създават атмосфера около нас?

Сега има плътни, ярки и красиви бои за стъкло и метал, с които всеки може да украси предмет за спомен, да изрази себе си, да декорира пространството по подходящ начин, да изработи личен подарък с помощта на тези бои и на добра цена.

Какво представляват боите за стъкло и метал?

бурканчета с различни цветове бои за метал и стъкло

Те са на водна основа, при нужда се разреждат с вода, но по-добре е да използвате акрилен лак. След изсъхване, образуват неразтворим филм. Предлагат се в бурканчета- 50 мл бои и под формата на контури.

Бурканчета с бои за стъкло и метал ползваме за рисуване на фон, попълване на очертания. С тънка четка или с контури се изтеглят линии, очертания, точки.

Акрилна боя за метал се използва за рисуване и украса и на метални предмети- орнаменти, метални крака на мебели, парапети, стари домакински съдове, които искате да обновите и от тях да направите предмети за украса.

Основни характеристики на боите за стъкло и метал

Боите за стъкло са на две големи групи- витражни/прозрачни/ и покривни/ плътни/. Витражните най-често са на ацетонова основа, много течни , работи се със специален разтворител. Рисува се първо с контур. След като изсъхне контура, се попълват цветните петна и тонове с течните витражни бои. Светлината минава през тях, ако сте рисували върху прозорец, може да се насладите на красивия ефект на витраж.

Другата група бои за стъкло и метал са плътните и покривни бои. Търсеният ефект тук е друг- наслада за очите от подбраните цветове и мотиви, изписване на надписи и послания.

Декор акрил гланц и декор акрил металик на Маестро Пан са бои, подходящи за рисуване върху стъкло и метал и всякакви други повърхности, те са на водна основа, плътни, лъскави, с тях се рисува лесно и приятно.

Откъде да започнем, когато рисуваме с бои за всякакви повърхности?

Избирате подходящ мотив, подбирате цветове, които си подхождат. Преди да започнете, уверете се, че предметът е чист, без мазни петна и прашинки, подсушен. Ако нямате опит с рисуването, добър вариант е да направите пробна рисунка на хартия. Така ще изясните за себе си формите, цветовете, съчетанията, преливанията, крайния ефект.

Може да направите няколко варианта с боя върху хартия, и за завършек - върху предмета да нарисувате тази декорация, която е най- сполучлива според вас. Довършителни линии и финни детайли бихте могли да направите и с акрилни маркери Posca.

С тези предварителни рисунки ще сте по-уверени и ще сте наясно с крайната визия на вашата творба.

Как се работи с бои за стъкло и метал?

Рисувайте уверено! По време на работа, при нужда, боята може да се измие. Несполучливите опити с цветове могат да се премахнат- накиснете предмета в топла вода, ако сбъркате и трябва да започнете отначало. Ако се нуждаете от лека корекция, избършете на точното място с мокро памуче или парче плат, преди боята да е изсъхнала.

Когато единият слой върху предмета от стъкло или метал е изсъхнал, може да нанесете втори слой боя за постигане на по-плътен цвят, или със съвсем контрастен цвят да изпишете точки, линии, надписи.

Тази акрилна боя за метал използват и любителите на хоби моделизма.

Структурни пасти и гелове

С тези бои е възможно да се използва и една или повече структурни пасти и гелове. Това са бяла паста, структурна паста бял сатен, структурен гел гланц и сатен. Нанасяйки от структурния гел гланц по- дебел слой, предмета ще има вече и релеф. Гел гланц е с различни видове приложение при рисуване - нанася се отдолу, с цел релеф. След като изсъхне- върху него може да се полага боя.

Възможно е да оцвети с бои за рисуване, да се нанесе така тониран, с нюанс, който ви харесва. Може да го разбъркате с дребни брокати или други материали, след като изсъхне, той ще е прозрачен, а брокатите ще придадат интересни ефекти. Структурните гелове и пасти се нанасят с шпакла или четка върху стъкло или всякакъв друг продукт.

Декупаж и акрилна боя за метал и стъкло.

За различни семейни поводи, празници и други събития, те ще ви помогнат да осъществите вашите идеи. За да направите сами украса, личен подарък, да изработим тематични декорации на предмети, които са ни подръка.

С помощта на декупаж, съчетан с бои за рисуване, много предмети от нашето ежедневие, особено тези от стъкло, могат да се превърнат в ефектен акцент на определено събитие, без да плащате за това висока цена.

Как да съчетаем акрилни бои с декупаж?

Лесно е. Почистете добре работните повърхности на предмета- без прашинки и петна, моля. Боядисвате го с основен тон - един, два или три цвята. Може да преливате цветовете направо върху повърхността, а може да смесите предварително бои на палитра, за да получите желаният цвят и след това да го нанесете.

Покрийте предмета от стъкло или метал с един или два слоя боя. Изчакайте 20 минути между всяко нанасяне. Ако ще лепите предмети- хартии, салфетки, канапи, копчета, мъниста и други- по-добре това да е на другия ден, за да има време да се заздрави нанесения слой. Тези бои за декорация изсъхват бързо на допир и е хубаво да се изчака известно време с лепенето.

След като сте залепили предмета, подходящ за декорация, може отново да изрисувате една част от него, или не се притеснявайте да изпробвате да оцветите изцяло залепените материали със слой боя.

Изчакайте още 12 часа и може да лакирате предмета, който сте изработили, с подходящ за търсеният от вас ефект акрилен лак .

Колко цвята са ни нужни като начало?

Това е лесен въпрос. Няма нужда да купувате кутия с 64 различни цвята бои за рисуване за стъкло и метал, което да ви натежи като цена, тъй като те се смесват с безкрайно разнообразие от вариации. Може да започнете с начална наличност 10 до 12 основни цвята и да смесвате нюанси от там. На нашата интернет страница бихте могли да разгледате цветната карта на тези бои и да изберете желаните от вас цветове, на добра цена.

Какво предлагаме ние?

Серията декор акрил в бурканче от 50 мл- това са бои за стъкло, метал, порцелан, глина, дърво, камък, стени, хартия и други повърхности. Те са с лъскав декоративен ефект. Не са пастьозни, лягат и правят плосък и равномерен тон. Поддържаме отлична наличност на гамата и може бързо да поръчате избраният от вас цвят.

Златни и сребърни бои за рисуване за вашето творчество и хоби:

Имаме металици цветове за тази цел- злато, сребро, мед, бронз, перла, различни техни нюанси. Ако искате златна или сребърна акрилна боя за позлата, подходяща за всякаква повърхност, с цвят на злато- светло, тъмно, класическо, антично и други-просто изберете този, от който имате нужда. Достъпни са в буркан от 200 мл, но който търси по-малко тегло- имаме и буркани от 50 мл от този продукт.

При рисуване на икони, боята за позлатяване на отделни детайли се нанася лесно на равномерен слой и няма нужда да плащате висока цена за шлак метали и друга позлата.

Перлени акрилни бои

За да си направите перлени акрилни бои на добра цена, няма нужда да купувате цялата гама от тези видове бои. Смесете платинено бяло №020- с всеки друг цвят и ще получите 100% перлени нюанси, особено в светлата гама, в зависимост от съотношението на смесването на тези бои.

Обобщение

Акрилните бои за декорация и хоби се нанасят лесно върху много повърхности за боядисване, които не е необходимо да се подготвят с акрилен грунд и за вас е лесно, защото не нужно винаги да поддържате в наличност и грунд. Акрилните контури и бои се нанасят върху хартия, дърво, платно, метал, камък, стъкло и много други продукти. Бързосъхнещи са, на водна база, което е улеснение- четките се мият с вода, с добра цена, с широко приложение. Тези бои не се измиват, когато вече са изсъхнали. Предметите, обработени с бои, търпят избърсване с влажна кърпа и кратко измиване със студена вода.

cross
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram